Naujienos

Naujienos

rainbow

Naujienos

RESPUBLIKINIS PROJEKTAS ,,LABAS, MEDI!“
 
Kol pavasaris nedrąsiai žengia pirmuosius žingsnius, prisiminkime Respublikinio projekto „Labas, Medi!“ akimirkas, kurios įtraukė ne tik lopšelio-darželio „Žiogelis“ ugdytinius, mokytojus, bet ir subūrė kitų respublikos ugdymo įstaigų bendruomenes.
Žemė neįsivaizduojama be medžių. Todėl miškų vaidmuo sprendžiant įvairias darnaus vystymosi problemas yra milžiniškas: nuo kovos su klimato kaita iki stichinių nelaimių pavojaus sumažinimo. Todėl mums svarbu skatinti šalies ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų domėjimąsi aplinkos saugojimu, formuoti vaikų ekologinį sąmoningumą, aplinkosaugos problemų integravimą į ugdymo procesą, ugdyti kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas.
Saugokime ir globokime mūsų Žemę, pasodinkime po vieną medį ir Pasaulis taps švaresnis, sveikesnis, žalesnis…
Paskelbta 2024-04-22

ŽINOJIMAS SAUGO!

Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainė – http://lt72.lt 

Verta apsilankyti ir sužinoti, kaip pasiruošti nelaimėms ir kaip elgtis jų metu. Kiekvienas iš mūsų turi pasirūpinti savimi ir artimaisiais bent 72 valandas, kol atvyks pagalba.

Paskelbta 2024-04-15

CIRKAS! CIRKAS! CIRKAS!

Balandžio 10 d. Šiaulių lopšelyje-darželyje „Žiogelis“ viešėjo tikrų tikriausias cirkas! Į cirko palapinę darželio kieme buvo sukviesti visi: maži ir dideli. O ten jau dėjosi tikri stebuklai, visus susirinkusius linksmino cirko artistas, vaikai stebėjo spektaklį pastatytą pagal H. K. Anderseno pasakos motyvus.
Vaikai ir mokytojai patyrė smagių ir kvapą gniaužiančių akimirkų, praplėtė akiratį.

 Paskelbta 2024-04-10

DALYVAVOME „Runway Run‘24 BĖGIME!

Balandžio 13 d. Šiaulių lopšelio-darželio „Žiogelis“ vėliava iškilo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje, kur vyko vienas unikaliausių bėgimų Lietuvoje – „Runway Run‘24!
Runway Run‘24 – tai unikalus, vienintelis toks Lietuvoje bėgimas kilimo–tūpimo taku, kuriuo kyla ir leidžiasi Lietuvos Karinių oro pajėgų orlaiviai kartu su NATO Baltijos šalių oro policijos misiją vykdančiais sąjungininkų naikintuvais. Šio bėgimo tikslas priminti, kad esame stipriausio karinio aljanso NATO dalimi jau 20 metų!
Kartu su Lietuvos kariais, įvairių organizacijų, sporto klubų, mokymo įstaigų bėgimo entuziastais bėgome ir mes, lopšelio-darželio „Žiogelis“ bendruomenės atstovai: mokytojai, vaikai, tėvai. Bėgimo distancija – 3000 metrų. Šį atstumą su mažaisiais žiogeliečiais įveikėme smagiai ir svarbiausia – kartu ir viena kryptimi!
Visi renginio dalyviai apdovanoti unikaliu Lietuvos Karinių oro pajėgų bėgimo „Runway Run‘24“ suvenyru bei pavaišinti bandele.
Ačiū organizatoriams, įstaigos sveikatos komandai, už parodytą iniciatyvą, o dalyviams: vaikams, tėvams, mokytojams – už mestą sau iššūkį ir pasiektą tikslą!
 
  
 Paskelbta 2024-04-10

KŪRYBIŠKUMO AKIMIRKOS IR MENO ŠVENTĖ ,,PAVASARIO PRANAŠAI‘‘

Pavasariškai šiltą antradienio rytą Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Saulės filiale vyko lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ vaikų, tėvų, pedagogų kūrybinių darbų parodos ,,Pavasario pranašai“ atidarymas. Pasak parodos organizatorės mokytojos Rūtos Krivickienės, parodą įkvėpė V. Mykolaičio Putino eilėraštis ,,Pumpurėlis“, todėl norėjosi, kad patys mažiausi menininkai išgirstų ir pastebėtų pirmus pavasario pranašus. Vaikai stebėdami besikeičiančią gamtą dalijosi mintimis, ką pamatė pirmiausia, kas nustebino, ką išgirdo ir visa tai juos įkvėpė kurti ir interpretuoti, gėrėtis kūrybiniais sprendimais, dažų potėpiais ir nematytomis kompozicijomis. Foto akimirka „Čia ir dabar“ svarbiausius momentus fotografijoje užfiksavo ugdytinio Danieliaus Levagino mama Sandra Levaginienė. Parodoje skambėjo lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ mergaičių dainuojamos dainos, ausį malonino skaitovų skaitomi eilėraščiai.
,,Pavasario pranašai‘‘ džiugins bibliotekos lankytojus ir skaitytojus visą balandžio mėnesį. Kviečiame apsilankyti!

Paskelbta 2024-04-10

,,RID RID MARGUČIAI”

Strykt pastrykt į žaliąją pievelę kiškis pakvietė pačius mažiausius lopšelio-darželio ,,Žiogelis” ugdytinius į šventinį rytmetį ant Zuikio kalnelio ,,Rid rid margučiai”. ,,Ežiukų”, ,,Nykštukų”, ,,Pelėdžiukų” ir ,,Kiškučių” grupių vaikai, pavirtę mažais kiškučiais, kartu su pedagogėmis stryksėjo į šventę, linksmai sportavo, šoko, rideno margučius.

Paskelbta 2024-04-04

,,VELYKINIŲ KIŠKUČIŲ BĖGYNĖS – 2024″ ŠIAULIŲ LOPŠELYJE-DARŽELYJE ,,ŽIOGELIS”

Velykų Kiškis vyresniųjų grupių ugdytinius, jų mokytojas, mokytojų padėjėjas pakvietė į Respublikinę sportinę pramogą “Velykinių Kiškučių bėgynės – 2024”. Prieš bėgynes vaikai atliko nuotaikingą “Kiškio rytmečio mankštą” ir draugiškai įveikė darželio vidinio kiemelio labirintus.

 

 

Paskelbta 2024-04-04

„TEATRO DIENŲ“ ŠURMULYS LOPŠELYJE-DARŽELYJE „ŽIOGELIS“

Antrus metus iš eilės visa darželio bendruomenė susiburia ir nustebina kūrybiškumu tradicinėse „Teatro dienose“. Šiemet „Teatro dienos“ prasidėjo prasminga edukacija vaikams „Kas yra teatras?“, o po to, dvi dienas iš eilės maži ir dideli artistai stebino vieni kitus ir socialinius partnerius iš „Saulės“ pradinės mokyklos be galo kūrybiškais spektakliais, muzikiniais intarpais ir spalvingomis dekoracijomis. „Teatro dienų“ pabaiga įprasminta šventiniu darbuotojų rytmečiu-refleksija „Improvizuoja visi“. „Teatro dienos“ kasmet prisideda plėtojant bendruomenės kūrybiškumo, komunikavimo, bendradarbiavimo ir socializacijos įgūdžius.

 

Paskelbta 2024-04-02

MINIME PASAULINĘ ŽEMĖS DIENĄ

Kovo 20 d. – Pasaulinė Žemės diena! Šiaulių lopšelio-darželio ,,Žiogelis” ugdytiniai, meninio ugdymo mokytoja Jurgita, pedagogės Rima A., Lijana, Eurika ir jų padėjėjos Romena ir Asta K. šiai dienai paminėti sukvietė darželio bendruomenę ir socialinius partnerius į Pramogų ir laisvalaikio parką ,,Beržynėlis”, kur skambėjo vaikų dainos, eilėraščiai, klausėmės parskrendančių paukščių, aktyviai judėjome. Vaikai įgijo žinių kaip teisingai prižiūrėti gamtą, ją saugoti ir puoselėti. Renginį vainikavo vaikų ir tėvelių gamintų paukščių inkilėlių kėlimas į medžius.

Paskelbta 2024-03-20

POEZIJOS RYTMETIS „GRAŽŪS ŽODELIAI IŠ MAŽOS ŠIRDELĖS“

Kovo 12 d. tautiška giesme darželyje prasidėjo šventinis poezijos rytmetys „Gražūs žodeliai iš mažos širdelės“. Patys gražiausi ir nuoširdžiausi žodžiai Tėvynei Lietuvai liejosi iš mažųjų skaitovų lūpų ir širdžių. „Žiogelio“ ugdytiniai nuoširdžiai su meile ir pasididžiavimu deklamavo eilėraščius, skirtus Kovo 11-ajai – Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, muzikai gabių mergaičių ansamblio mergaitės dainavo daineles. Renginį vedė ikimokyklinio ugdymo mokytoja Rima Vernienė.

Paskelbta 2024-03-12


GERIAUSIA SVEIKATOS UGDYMO PATIRTIS KOLEGOMS

Fizinis raštingumas – raktas į sėkmę ugdant motyvuotą, savimi pasitikintį, sveiką ir fiziškai aktyvų vaiką. Šis išsikeltas tikslas sukvietė Šiaulių m. ikimokyklinio ugdymo įstaigų mokytojus, fizinio ugdymo mokytojus į metodinę dieną „Fizinis raštingumas: patiriant, tyrinėjant, tobulinant, įvaldant“, kurią organizavo Šiaulių lopšelio-darželio „Žiogelis“ direktorės pavaduotoja ugdymui Renata Žaromskienė ir fizinio ugdymo mokytoja Jolanta Pažarauskienė.
Metodinėje dienoje pristatyta metodika ir modelio taikymas tiek teoriniu, tiek praktinio užsiėmimo su vaikais metu, kur „Varliukų“ grupės ugdytiniai, ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vanda Žymantienė, mokytojos padėjėja (švietimo pagalba) Ineta Timinskienė bei fizinio ugdymo mokytoja Jolanta Pažarauskienė pademonstravo, kaip nuosekliai ir sistemingai padėti vaikams ugdyti vieną iš pagrindinių fizinio ugdymo įgūdžių – šuolį.
Taikomas praktinis požiūris į mokymąsi, leidžia dalyviams patiems patirti pagrindinius judėjimo įgūdžius bei suteikia galimybę pritaikyti išmoktus dalykus mokymo aplinkoje.
Tik dalindamiesi gerąja darbo patirtimi, būdami atviri galime pasiekti daugiau!
Paskelbta 2024-03-07

GURGU-GURGU Į KAZIUKO TURGŲ!

Kovo 5 d. visi, kas važiuoti, kas raiti, susirinko pašurmuliuoti į Šiaulių lopšelio-darželio „Žiogelis“ salę ir taip paminėti Šv. Kazimiero – Lietuvos globėjo šventės. Vaikai, mokytojos, tėvai turėjo galimybę pirkti, parduoti ar dovanoti savos gamybos daiktus. Visus susirinkusius šventėje džiugino „Varliukų“ grupės vaikų dainelės, pajuokavimai, muzikavimas ir šokiai. Toks gausus dalyviais šurmulys pakvietė pavasarį į kiekvieno širdį.

Paskelbta 2024-03-05

 

Naujienos

Atsitiktinė akimirka